تفاوت طلای سفید و طلای زرد

محتوای آموزشی

در حال حاضر در بازار طلا و جواهرات، طلا ها به رنگ های سفید، زرد و زرد مایل به قرمز که به رُزگُلد معروف است، موجود می باشد. این روزها می بینیم که خیلی ها برایشان سؤال پیش می آید که طلا در این رنگ ها به طور ذاتی وجود دارد و در طبیعت و معادن طلا، ما طلای زرد و سفید و رزگلد داریم؛ در حالیکه این مسئله صحت ندارد و طلا در ماهیت اصلی خودش یک فلز نرم و اصطلاحاً چکش خوار هست که رنگ اصلی آن زرد می باشد و بقیه رنگ ها در آلیاژ طلا به وسیله ترکیب چند فلز دیگر باعث تغییر رنگ در آن می شود که در ادامه درباره آن صحبت خواهیم کرد. تا به اینجا متوجه شدیم که رنگ اصلی طلا همان رنگ زرد طلایی است و سایر رنگ های طلا موجود در بازار به صورت ترکیب و آلیاژ فلزات ساخته می شود، امّا چطور می توان رنگ طلا رو تغییر داد و تفاوت این طلاها در رنگ هایی که گفته شد در چیست؟

طلای سفید اوّلین بار در اواخر دهه سی میلادی با استفاده از آن در جواهرات توانست مطرح شود و از آن زمان تا به امروز طرفداران خاص خود را دارد که بعضاً خیلی ها به صورت افراطی، حتّی طرفدار رنگ سفید یا زرد هستند و به هیچ وجه همزمان هر دو را استفاده نمی کنند. حال با توجه به موضوعی که مطرح شد، لازم است که بدانیم آلیاژی که برای تغییر رنگ طلا استفاده می شود چیست و اصلاً مفهوم آلیاژ چیست تا بتوان بیشتر با این مقوله آشنا شد.

آلیاژ در واقع ترکیبی است از چند فلز با میزان های متفاوت یا با عناصر نافلز که در نهایت خواص متفاوتی از عناصر تشکیل دهنده خود دارد؛ البته که رنگ سفید طلای سفید بر اثر روکش کردن طلا با فلز رادیوم است و دلیل آن هم این است که به علّت اینکه طلا بعد از مدّتی درخشش و جلای خود را از دست می دهد، با ایجاد یک لایه فلز رادیوم روی سطح طلا باعث حفظ درخشان بودن آن می شود.

طلای رُزگلد که رنگ طلایی مایل به صورتی دارد نیز در موقع ساخت آلیاژ طلا، به آن مس اضافه می کنند تا رنگ آن را تغییر دهند. حال برای ساخت طلای سفید نیز در زمان آلیاژ سازی طلا، نقره و پلاتین افزوده می شود. حال اگر بخواهیم استحکام طلا را افزایش دهیم در طلای زرد به آن مس اضافه می کنیم زیرا که طلای خالص در طبیعت بسیار نرم است، به همین دلیل با اضافه نمودن مس باعث محکم شدن آن و سخت شدن طلا می شویم. در طلای سفید نیز برای افزایش استحکام طلا از فلز نیکل بهره می بریم و با وجود فلز نیکل به دلیل اینکه این فلز در ماهیت خود فلزی سخت است، خروجی آلیاژ طلا نیز سخت و محکم خواهد بود که عموماً برای محصولاتی از طلا استفاده می شود که نیاز به استحکام بیشتر دارند که بر اثر ضربه دِفُرم یا خراشیده نشوند مانند انگشتر حلقه، گیره و سنجاق.

و در ادامه اگر بخواهیم محصولی را تولید کنیم که نیاز مُبرم به استحکام بیشتری نیست مثل ساخت پایه جواهرات و سنگ های گران بها از فلز پالادیوم به جهت آلیاژ طلا استفاده می کنیم و برای مقاوم سازی به آن نقره، پلاتین و مس ممکن است اضافه نماییم.

نکته بسیار کلیدی درباره رنگ سفید طلا و یا زرد آن این مسئله است که عموماً در طلاسازی ها با طلای زرد و رنگ اصلی آن ساخته می شود و در نهایت با روکش کردن آن و آبکاری با فلز رادیم رنگ طلاس سفید را با ایجاد روکش به آن می بخشند؛ لازم به دانستن این مسئله نیز هست که این روکش رادیوم بعد از گذشت مدّت زمانی بین یکسال، یکسال و نیم رنگ خود را از دست می دهد که نیاز است صاحب طلا آن را بار دیگر آبکاری نماید تا رنگ آن همان طلای سفید بشود.

امیدواریم در این مقاله که به طور اختصاصی آکادمی اردوان آنوش سعی دارد اطلاعات جامعه نسبت به صنعت طلا و جواهرات بالا برود، مفید و آموزنده بوده باشد.

تماس با ما

فرم زیر را پرکرده و برای ما ارسال نمایید تا مشاوران ما با شما تماس بگیرند.

دوست داری با این حرفه به اروپا مهاجرت کنی؟

برای اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.
مهاجرت به اروپا از طریق رشته طراحی و ساخت طلا و جواهرات.
با مدارک معتبر
توصیه نامه و ایمیل سازمانی
انگیزه نامه اصولی این صنعت
 و …