طراحی به سبک ماکسیمال

دنیای طراحی دارای سبک‌های متفاوتی است که هرکدام از آنها طرفداران و مخاطبان خاص خود را دارند.

ماکسیمالیسم و مینیمالیسم دو سبک هنری هستند که در این مقاله دو موضوع دکوراسیون داخلی و فشن را بررسی می‌کنیم. ماکسیمالیسم با شعار more is more (هرچه بیشتر بهتر) و مینیمالیسم با شعار less is more (هرچه کمتر بهتر) در تقابل با یکدیگرند. با توجه به قانون سوم نیوتن، هر عملی عکس‌العملی برابر و مخالف خود دارد که می‌شود این دو سبک را با این شیوه تعریف نمود که در ادامه به ارتباط با این قانون خواهیم پرداخت.
بحث امروز بیشتر به بیان مفهوم ماکسیمالیسم می‌پردازد. برای شروع، بهتر است از سبک لباس پوشیدن و دکوراسیون منازل در اروپای قدیم صحبت کنیم.
سبک دکوراسیون ماکسیمال را در خانه‌ها و حتی در ابعاد لباس‌های آن‌ها با تزیینات و رنگ‌های بسیار ‌می‌توان در خاندان‌های سلطنتی آن دوره یافت.
خانواده سلطنتی یا به اصطلاح رویال فمیلی با پوشیدن لباس‌های فاخر با پارچه‌های کار شده و رنگ‌هایی شاداب و متنوع و همچنین با استفاده از جواهرات سنگین و بزرگ، اهمیت و قدرت خود را در جامعه نشان‌ می‌دادند و درواقع به مردم عامه، طبقه اجتماعی بالای خود را به رخ می‌کشیدند. سادگی و طرح‌های مینیمال در این خانواده‌ها جایی نداشت و زنان این خاندان‌ها در دو مراسم متفاوت یک لباس خاص را بر تن نمی‌کردند. خیاطان و طلاسازان خاص و برجسته‌ای برای هر شخصیت انتخاب می‌شدند، به طور مثال خیاط مخصوص ملکه یا دختر ارشد پادشاه وجود داشت.

به طور کلی زمانی که تنوع رنگ‌ها، جنس و طرح پارچه افزایش یابد، به تبع آن مدل‌های متفاوتی از لباس‌تا را داریم و در نتیجه باید کفش و زیورآلات مخصوص به هر لباس و مراسم طراحی و ساخته شوند. از طرفی دکوراسیون عمارت‌ها هم به همین شکل بود و مبلمان، فاخر بودن خود را با بزرگنمایی و استفاده از بهترین و گرانترین متریال می‌گرفت. در این سبک اهمیت ویژه‌ای به نحوه تهیه مواد و لوازم اولیه داده نمی‌شود و تنها راحتی، علاقه و جلب توجه بیشتر آن طرح مد نظر است. با گذر زمان اما توجه به محیط زیست و طراحی‌های ساده بیشتر شد، چنانچه حتی امروزه این سبک را در لباس‌های خاندان سلطنتی انگلستان نیز مشاهده می‌کنیم. بعضاً لباس‌‌های ساده و تک رنگی را در چندین مراسم بر تن اعضای خاندان می‌بینیم. دیگر نیازی نیست برای لباس‌های مختلفمان چه از نظر طراحی و چه رنگ آمیزی، اکسسوری متفاوت و مناسب آن را داشته باشیم و همین موضوع تعداد آیتم‌ها را پایین می‌آورد. رنگ‌ها کم شده و به سمت رنگ‌های خنثی می‌رود تا ست کردن و در حقیقت match کردن لباس و کفش و زیورآلات ساده‌تر و همچنین آیتم‌ها تکراری شوند. برای اینکه به بیراهه نرویم بهتر است برگردیم به بحث اصلی که سبک ماکسیمال بود. گفتیم با گذشت زمان و اهمیت به محیط زیست و اقتصاد، طراحان لباس و زیورآلات به سمت هرچه ساده‌تر شدن طراحی‌ها پیش رفتند. این موضوع تا حد زیادی با روحیه اکثر انسان‌ها که نیاز به دیدن، پوشیدن و طراحی پر از رنگ و آیتم‌های متفاوت داشتند، همسو نبود. همین نکته باعث بازگشت سبک ماکسیمال در فشن و دکوراسیون پس از سال‌ها شد. البته قوانین در این سبک کمی تغییر کرد. در پرانتز یک جمله یا شعار معروف می‌گوید: فشن تابع هیچ قانونی نیست!

همین شعار را می‌توان سرلوحه ماکسیمالیسم نیز قرار داد.
اگر در دکور کردن بخواهیم در موردش صحبت کنیم، می‌گوییم: راحت باش! یعنی خانه یا استایلمان را با هر چیزی که با آن راحتیم، طراحی کنیم. یعنی طراحی کردن با آیتم‌های هرچه بیشتر از چیزی که به آن علاقه داریم. البته که به معنی شلوغ و تصادفی بودن انتخاب آیتم‌ها نیست یا اینکه هرچی دستت اومد رو بردار و بپوش یا خونه‌ت رو باهاش دکور کن! نکته بعدی این که نیازی نیست صددرصد به ماکسیمالیسم متعهد باشید و می‌شود فقط یک سری از ترندها را برای دیزاین کردن از سبک ماکسیمال قرض گرفت. حال بهتر است یک مقدار در مورد اص‌لی که دارد صحبت کنیم:
– پر کردن فضا یا طرح با رنگ‌ هرچه بیشتر
– هرچه بیشتر از سبک‌ها و آثار هنری استفاده کنید بهتر است (برای دکوراسیون)
– تلاش برای راحتی و اضافه کردن آیتم‌هایی که دوست داریم
– به طور کلی در این سبک به سلیقه شخصی و علایق خود اکتفا کنید و نیازی نیست صد در صد به اصول ماکسیمالیسم مقید باشید.

ماکسیمالیسم را نقش‌های شلوغ و رنگ‌های روشن و شاد تعریف می‌کند، یعنی اضافه کردن چاشنی‌های بیشتری به طراحی و یا لایه‌های بیشتر به لباس و زمانی که فکر می‌کنید دیگر کافی‌ است، آیتم دیگری هم به آن اضافه کنید. اگر بخواهیم به صورت خلاصه و برای جمع بندی بگوییم، یعنی خارج از هر محدودیتی فقط روی فردیت فوکوس کن. یعنی مختاری هر چیزی هر چیزی که دوست داری خارج از چارچوب امتحان کن. به قول یک استایلیست با سبک ماکسیمال، خانم نیلوفر علیپور، سلیقه و استایل ترند نیست. ترند قسمتی از سلیقه و استایل هست. سلیقه و استایل از روحیه آدم‌ها میاد و ترند قسمتی از ظاهر را بر اساس فصل و پیرو استایل شخصی تغییر می‌دهد. فشن دنبال اصلاح و بردن در چارچوب استانداردهای زیبایی نیست! فشن هم مثل مجسمه سازی، نقاشی و موسیقی یک هنر و هنر هم هدفش انتقال پیام صاحب هنر هست. هدف از استایل مامسیمال در واقع بیان شخصیت و ابراز سلیقه و روحیات شخصی است.
برخی از برندها با سبک ماکسیمال عبارتند از:
Dolce Gabbana/ Prada/ Gucci/ MiuMiu/ Moschino/ MarcJacobs/ Versace
در مقاله بعدی در مورد سبک مینیمال توضیحاتی را خدمتتان عرض می‌کنیم.

نوسنده: هما بینافر

تماس با ما

فرم زیر را پرکرده و برای ما ارسال نمایید تا مشاوران ما با شما تماس بگیرند.

دوست داری با این حرفه به اروپا مهاجرت کنی؟

برای اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.
مهاجرت به اروپا از طریق رشته طراحی و ساخت طلا و جواهرات.
با مدارک معتبر
توصیه نامه و ایمیل سازمانی
انگیزه نامه اصولی این صنعت
 و …